_lida-mary_resized
_img_3353_resized
_dsc_0133_resized
_img_3600_resized
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ

Ποιο είναι το Lida Mary

Το κατάλυμα που ταυτίστηκε με τη Μεστούσικη φιλοξενία

Lida Mary, η αρχή

30 χρόνια πριν, ο Σωτήρης και η Μαίρη βρίσκονται τυχαία στα Μεστά. Ο έρωτας που θα νιώσουν είναι κεραυνοβόλος. Θέλουν να δημιουργήσουν, να φιλοξενήσουν, να γνωρίσουν το μοναδικό αυτό σημείο της νοτιοδυτικής Χίου στον κόσμο. Και το κάνουν. Αποκτούν χώρους πέριξ της πλατείας του χωριού και τους μετατρέπουν σε μέρη άνεσης και ξεκούρασης για τους φιλοξενουμένους τους. Το Lida Mary γίνεται το πρώτο κατάλυμα των Μεστών που θα λειτουργεί από ιδιώτη! Λίγα χρόνια αργότερα, ο Τάσος, ο γιος τους, θα αποφασίσει να εξελίξει τα 8 δωμάτια του Lida Mary με ύφος boutique hotel μετατρέποντάς τα σε χώρους μοναδικού στυλ ταξιδεύοντας τους επισκέπτες του σε μια άλλη εποχή. Την εποχή που η φιλοξενία ήταν το προσωνύμιο της Ελληνικής κουλτούρας.

Οι βραβεύσεις: 1 από τα 10 καλύτερα καταλύματα στην Ελλάδα

Η Μεσαιωνική αρχιτεκτονική του οικισμού σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη διακόσμηση των χώρων έγιναν η αφορμή για να κερδίσει άμεσα το Lida Mary τη φήμη του. Στη συνέχεια, η εξυπηρέτηση και η προσωπική σφραγίδα του Τάσου, ο οποίος σήμερα φιγουράρει ως όνομα σχεδόν σε όλες τις κριτικές έδωσαν στο ξενοδοχείο Lida Mary μια θέση στα 10 αγαπημένα ξενοδοχεία –στην κατηγορία του- στην Ελλάδα στους Times του Λονδίνου (2017) και το αναδεικνύουν ως 1 από τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα στο Tripadvisor

Οι Χώροι από πέτρα και ξύλο

8 δωμάτια -όλα σε όροφο- και όλα με μια διαφορετική ιστορία και διακόσμηση. Κατανεμημένα σε 4 διαφορετικά οικήματα σε κομβικά σημεία του οικισμού, όπως είναι η πλατεία και η εκκλησία του Μεγάλου Ταξιάρχη. Στους χώρους του Lida Mary θα συστηθείς με την μεσαιωνική αρχιτεκτονική ενώ η άνεση του κρεβατιού σου θα σημάνει ιδανικά την έναρξη της περιόδου των διακοπών. Ενιαίο εσωτερικό με ιδιαίτερο πατάρι, θολωτές οροφές και θυρίδες. Θέα στα μοναδικά πέτρινα στενά σοκάκια του χωριού ή την πλατεία του και παράθυρα με στημένες τις ξακουστές μεστούσικες «κουτσομπόλες» – όπως αποκαλούσαν οι παλιού τα πέτρινα αντικριστά καθίσματα που εξυπηρετούσαν κάποτε τους παρατηρητές.

Η ζωή με τους ντόπιους

Με μόλις 300 μόνιμους κατοίκους, τα Μεστά υποδέχονται τους επισκέπτες τους ως τους φίλους που ήρθαν να τους δουν από κάπου μακριά. Σε αυτό το χαρμόσινο γεγονός θα τσουγκρίσουν τα ποτήρια της Μεστούσικης σούμας σε ένα από τα 2 ταβερνάκια του χωριού και θα μοιραστούν μια αθερινόπιτα ή ένα μαστέλο στα 2 εστιατόρια του λιμανιού των Μεστών. Η εμπειρία σου από τα Μεστά θα συνεχιστεί μαθαίνοντας τις ιστορίες του τόπου από τους ανθρώπους του ή κάνοντας μια βόλτα από το μικρό λαογραφικό μουσείο του. Όλοι θα σου συστήσουν να επισκεφθείς τις δύο εκκλησίες αφιερωμένες στον Μεγάλο Ταξιάρχη και φυσικά, τις μοναδικές παραλίες των νοτιόχωρων. Αν έχεις λίγη τύχη, τότε κατά την επίσκεψή σου ίσως πετύχεις στην πλατεία ένα από τα παραδοσιακά πανηγύρια με μουσική, φαγητό και ποτό. Αν έχεις ακόμη περισσότερη τότε μπορεί να πετύχεις το φούρνισμα του παραδοσιακού ψωμιού στο σπίτι κάποιου ντόπιου. Αν σου συμβεί αυτό, σπεύσε να ζητήσεις ένα καρβέλι.

3
Λόγοι για απευθείας κράτηση
  • 8-15% discount for direct reservations

  • Best rate guarantee

  • Flexible check in - check out (upon availability)